dijous, 18 de març del 2010

"Caçant" bolets i espàrrecs




Avui he anat al bosc amb la Maria, una dona del poble que es coneix molt bé el terreny i que caça bolets i espàrrecs ( que els espàrrecs silvestres també es cacen ) des de fa molts i molts anys. Evidentment no diré on hem anat de cacera...a la foto la veieu concentrada analitzant el terra...
Després de la nevada pensava que trobaríem el bosc més humit, però en general no ha estat així. Tot i això, l'aigua que la neu ha proporcionat al sotabosc ha fet que reapareguin uns bolets que, segons m'explica la Maria, solen aparèixer a la tardor-hivern : els Negritos. La següent foto es d'un parell de Negritos que no volien ser descoberts i per això s'havien camuflat sota la pinassa. Però la Maria té mol bon ull..., i molta experiència trescant pel bosc ( si es descuides un moment, quan et gires es tan lluny que has de córrer per encalçar-la ! )


A part de Negritos hem trobat Barrets de Capellà en una altra clapa, lluny de la primera. No en tinc cap fotografia en primer pla ( he trobat una família de Barrets de Capellà sencera i de l'emoció m'he oblidat de la càmara ), però a la foto d'aquí sota podeu veure la Maria amb la cacera dins del cabàs i amb atenció els veureu. Aquests bolets son semblants a les Múrgules, son carnosos, tenen forats i estries i solen tenir la part superior negre ( d'aquí la semblança amb un barret de capellà ), però també n'hi ha de blancs.


Espàrrecs, bolets ( aviat ens els cruspirem ) i branques d'olivera ( La Maria es prepara per Setmana Santa ).
Aquesta dona es com un àvia per mi i es un petit contenidor de saviesa tradicional, de remeis basats en plantes,..., etc.  A continuació el platillo de Negritos i Barrets passats per la paella, invitació de la Maria; estàn deliciosos!



Continuarà amb la pròxima cacera!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada