divendres, 12 de març del 2010

50.000.000 € per arreglar les línies elèctriques?


Al Telenotícies de TV3 d'ahir al vespre van comentar que reparar les torres caigudes per la nevada i les línies elèctriques tindria un cost d'uns 50 milions d'Euros. De seguida em vaig preguntar què costaria enterrar aquests cables aprofitant que les torres d'alta tenió ja s'han esfondrat. Tindria un cost similar? Perquè si es així potser valdria la pena plantejar-s'ho i començar sotterant les línies afectades pel temporal i, seguidament, soterrar la resta del cablejat per fases. Soterrar el cablejat impedirà que tornem a quedar-nos sense electricitat davant qualsevol tipus d'inclemència meteorològica d'aquest tipus i, fins i tot evitaria possibles incendis. Però, com sempre, aquí ens agrada anar sempre deu anys endarrerits tecnològicament i continuar donant la imatge de quasi una república bananera que es financia a base del turisme i de la construcció desaforada. I no tolerem que ens diguin que "Àfrica comença als Pirineus" ( frase que per cert no es una referència a La Trinca, sinó a converses entre turistes escoltades en directe) .

Si, es cert que a Girona com a província les nevades són atípiques i que aquesta nevada ens ha agafat per sorpresa, però tenim un altre exemple d'endarreriment tecnològic travessant aquestes terres en la construcció de l'AVE. Estem fent una gran despesa en inversió per construïr un Tren d'Alta Velocitat que no arribarà ni a agafar ens 400 Km/h, quan al Japó fa anys i panys que disposen de trens que funcionen per electromagnetisme i que, literalment, floten sobre les vies. Aquests trens si que agafen velocitats superiors als 400 Km/h i són segurs. A Alemanya treballen també en el disseny d'un tren que leviti pel magnetisme, el Maglev, i senyors, aquest sistema es el futur del món ferroviari. Però no, aquí acabarem el TGV i al Japó ja hauràn descobert com teletransportar la matèria. Tot gràcies al govern i a les empreses pesseteres de l'Estat Espanyol i de Catalunya, que aquí no se salva ningú de culpa.

Ara falta veure què passarà amb tot el tema elèctric. Quins interessos estàn en joc i quin es el pes real de les necessitats de la ciutadania i de l'ecologia. I el debat de fons, ja que comencen a acostar-se les eleccions, es : què hem de fer amb els nostres polítics. Aquesta èlit superba que arriba al poder en nom del seu propi interès...,Hem de canviar de polítics o de manera de fer política? Es l'hora d'una regeneració política real, de construir una política basada en l'honestedat, el servei públic, i, sobretot, en la democràcia participativa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada